Полезно: как да организирате handmade-изложба

Получавали сме много добри отзиви за организирането на "В самолет без билет" и винаги всички са коментирали, че сигурно е много сложно да се направи такова събитие. В действителност не е. И много бих се радвала, ако то е вдъхновение за някои от вас да пробват да направят подобни, защото вярвам, че съвместната работа в такива проекти е от полза за всички.  


Няколко кратки съвета, от къде да започнете и как да организирате успешно събитие, ползвайки моя опит.



1. Намерете някой, който да ви помага. Не само защото 2 глави мислят по-добре от 1, но и защото чисто физически не можете да бъдете на 2 места едновременно, а понякога се налага. Включете колкото се може по-широк кръг от приятелите си в идеята за организирането: един ще помогне с намиране на място , друг с музиката или транспорта. 


2. Помислете внимателно как бихте искали да изглежда самото събитие. Важно е да има нещо, което да го отличава от останалите и да го направи запомнящо се. А и да привлече по-широка публика , освен най-близките ви приятели.


3. Намерете място. Това като че ли изглежда най-сложно ако нямате собствен терен, но ако сте свършили добре работата по точка 1 няма страшно. Примерно, "В самолет без билет" винаги се е провеждал на места, където приятели са ни предложили своето домакинство.


4. Подгответе експозиционна площ. Начина, по който ще са представени произведенията е много важен. Опитът показва, че е най-добре да имате вертикално разположение на нивото на очите, но това не винаги е възможно. Трябва да сте абсолютно наясно, че начинът, по който изглежда еспозицията е от основно значение за това как ще се възприеме. Отделете специално време за да помислите за по-интересно представяне.


5. Поканете гости. Разгласяването на събитието е пунктът, който осмисля цялото начинание. Каква полза, ако направите всичко прекрасно, а никой не дойде да го види. Това може да стане по всички известни ви начини : флайери,плакати, фейсбук, twtter, прес-съобщения, сайтове за събития и каквото още ви хрумне. Колкото повече, толкова по-добре. Ако нямате бюджет не е фатално, повечето начини са безплатни.


6. Направете си интересни визитки или нещо,което да раздавате на посетителите / малки предмети, каталози /. Задължително напишете линк към страница и мейл за контакти. Няма гаранция,че някой ще поиска да купи ваше произведение, но визитките или подаръците ще успеете да раздадете със сигурност и хората ще ви запомнят.


7. Не бъдете нетърпеливи или алчни. Целта на подобни събития не е търговска и определено няма да забогатеете от тях. Основната идея е да покажете на света, че съществувате, че създавате нещо с ръце и сърце. Рано или късно ще ви забележат и ако това, което създавате има някаква стойност ще постигнете успех. 
Пожелавам ви го.


Дерзайте и ще чакам да ме поканите!
Невена

Няма коментари:

Публикуване на коментар

---------- ----------