Полезно: бъдете различни

Сцената на ръчно изработените продукти е толкова голяма, че става все по-трудно да бъдете забелязани? Как да се откроите от тълпата?

Основният начин да се отличим от останалите автори е да предложим нещо различно.
Уникалното предимство на вашите продукти, което не може да бъде възпроизведено от някой друг - това сте вие, вашата личност, начинът, по който подхождате към нещата, цялостната визия и дори мечти. Продуктовите серии ще идват и ще си отиват, популярността и печалбите ще имат възход и спад, но вие сте котстантата, която свързва направленията на творчеството в едно.
В желанието си да бъдат харесани, хората често копират успешни, според тях, стратегии и продукти. А може би просто се опитват да догонят конкуренцията. Или им харесва някоя вече реализирана идея, но са сигурни, че могат да я изпълнят по-добре.Каквато и да е причината, резултатът е ясен - не успяват да постигнат впечатлението, към което се стремят, налага да предлагат продуктите си на все по-ниски цени, дори посещенията в страницата им са крайно незадоволителни.
Това не е за вас.Тогава?

Как да вложите повече от себе си в това, което правите:


Доверете се на инстинктите си, вие знаете най-добре какво ви е нужно. Отделете малко време, за да преоткриете кой сте вие, какви са вашите ценности и силните ви страни, какво искате да постигнете.
Опитайте се да не бъдете повлияни от другите, когато създавате продуктите си. Потърсете вдъхновение в книга, песен, сред природата, а не в сайтовете като Etsy. Експериментирайте с техники и материали, за да откриете сферата, в която сте най-добри и можете да предложите нещо оригинално.
Създайте брандинг, който да отразява вашите ценности и спечелете доверието на своята публика. Така тя ще се връща при вас и ще споделя положителните си приживявания с другите.
Не се конкурирайте, а участвайте в повече съвместни проекти. Ако следите хората, които работят във вашата сфера, само за да наваксвате с новостите, които те споделят, ще загубите много време, което може да вложите за да развиете свой собствен стил и уникален подход. Вместо да копирате нещо, която сте видели вече от друг, създайте това, което ще ви отличи и ще ви направи запомнящи се. Ако имате добра идея, но недостатъчно знания и умения, за да я реализирате се обърнете към колега. В повечето случаи с удоволствие ще ви помогнат.

Dallas Clayton - илюстрация от "An awesome book"


С  рубриката "Полезно" се надявам да направя живота ви по-лесен и добър
Поздрави: Невена

Няма коментари:

Публикуване на коментар

---------- ----------