Интервю с Ефросина Пенева

Разкажи ни за себе си и за нещата, които правиш.
Казвам се Ефросина Пенева и представям студио decorsign.net
 Занимавам се със стенописи и декорации за интериор, декоративни мазилки и реставрация, арт работилници и бижута.
В сайта представям и различни автори на ръчно правени неща и техните продукти.



С какво друго се занимаваш ?
Работя с деца в арт студио. За трета година участвам в организацията на Арт фест Водна кула, занимавам се и с проекти към фондация Творчество и Трансформация. Обичам да снимам, да правя колажи и бижута. Организирам уъркшопи за малки и големи, а напоследък имам интерес и към артерапията.

Какво те вдъхновява?
Свободното ми време, усамотението, красивите сърца, разбърканата ми маса, ненужните стари предмети и това, което не знам.



Слушаш ли музика докато твориш ?
Да, но може и да слушам приятните гласове на някой бърборковци, улицата или тишината и най-вече, когато мога - себе си.

Къде работиш по проектите си ?
Между възглавницата и тенджерата.



Опиши своя стил
Нямам определен стил. Оставям всяка стъпка да следва себе си и се стремя да не се ограничавам в концепцията си за нещата.

Разкажи накратко за развитието на твоята работа - от първите ти проекти до сега ?
Започнах да се занимавам със стенописи и декорации (колажи, пана и светещи тавани ) за офиси и частни апартаменти преди повече от пет години. Откакто преоткрих инструментите и старите часовници на дядо ми се насочих към бижутата и техния микрокосмос. Понастоящем работя с деца, в творчекси ателиета. Последната ми страст е рециклирането в изкуство-смятам това за близко до природата и кръговрата на нещата.


Има ли някой твой колега, работата на когото наистина харесваш?
Не удобрявам самоцелното създаване на актуални неща и copy-paste in Bulgaria. Възхищавам се на всеки, който твори от сърцето си и с ръцете си свои уникални неща или преработва вече създаденото.

1 коментар:

  1. Работите на Ефросина са наистина вдъхновяващи и оригинални. Личи си, че тя не се подчинявала на модните тенденции без първо да преопредели значимостта им и да немери новаторското в начина на изразяване, като го съчетава и с чувствителност и грижа за природата. Впчатлена съм!

    ОтговорИзтриване

---------- ----------