Интервю с Илка Пейчева

Проектът Vintage Sofia набра бързо сила и може би сте чували вече за него. 
Илка се присъедини към "В самолет без билет" по време на 6-тото издание.

Разкажи ни за себе си и за нещата, които правиш.
Илка Пейчева, представител на Vintage Sofia, онлаин магазин посветен на модата на отминалите години. Място където можеш да откриеш дрехи и аксесораи с pin-up привкус.

С какво друго се занимаваш ?
Работя като стилист за различни събития. Професионалният ми опит е свързан със сториборд и илюстрация. През май открих последната си самостоятелна изложба, която в момента се помещава в тату студио „Работилница за спомени” на ул. Парчевич 48. Грамофонни плочи с мои илюстрации могат да бъдат видени в галерия „Буларт” във Варна (ул. Шипка 22).


Какво те вдъхновява?
Пътуванията, било то извън страната или назад във времето.

Слушаш ли музика докато твориш ?
Музиката също е основен фактор за вдъхновение, особено когато рисувам. Стилът на Vintage Sofiа определено е oлицетворение на музиката през различните периоди на времето. Суинг, рок, пънк ... музикални стилове и мода – живи и днес !!!















Къде работиш по проектите си ?
Предимно в къщи, както и в шивашкото ателие на Фелт-БГ.

Опиши своя стил
Pin-up, garage punk, rock and roll.

Разкажи накратко за развитието на твоята работа - от първите ти проекти до сега 
Проектът Vintage Sofiа стартира с колекция от брошки, сега освен тях могат да се намерят много и различни видове аксесоари както и дрехи, фотоапарати и винтидж предмети за дома. В момента работя върху нова колекция от дрехи и брошки, която ще представя в началото на есента.

Има ли някой твой колега, работата на когото наистина харесваш ?
Винаги ще има на кого да се възхищавам. Ако говорим за хората от България , любим дизаинер ми е Пламена Каралийска, а от художниците Насимо, Бозко и Кокимото са ми в Топ 5.

1 коментар:

---------- ----------