Интервю с b & g handmade

Разкажете ни за себе си и за нещата, които правите
Здравейте, ние сме Боби и Гери от b & g handmade! Правим много и различни неща, но най-много сме познати с нашата домашна ръчна хартия. Имаме сериозен интерес към рециклирането на хартия, което правим в домашни условия. Привлича ни хартията не само като носител на информация, но и като изразно средство. В момента създаваме всякакви чудеса от ръчна хартия - от етикети и визитки, през картички и покани, бижута и декорация до осветителни тела.



С какво друго се занимавате
Гери е флейтист-магистър, а Боби - IT специалист, но по-голямата част от работните дни прекарваме в нашата малка рекламна агенция, където се занимаваме с печатна и сувенирна реклама, фотография, покани и какво ли още не. Всъщност офисът ни е основният източник на хартия, която да рециклираме и е чудесно, че можем да използваме част от "остатъчния" материал от работата ни.

Отделно от това имаме голям интерес към здравословната храна (нашумяла напоследък като "еко" или "био"), земеделието и природата въобще. Обикаляме красивите кътчета на България винаги, когато хартиените проекти и зеленчуковата градина позволяват!


Какво ви вдъхновява?
Двете неща, които ни вдъхновяват най-често са Природата и поръчките на клиентите! Може да звучи странно, но една реална поръчка е силен творчески катализатор - почти колкото една разходка в гората!


Слушате ли музика докато творите?
Понякога да - нещо тихо и ненатрапчиво, което да успокои мислите ни, но да не ни разсейва. По-често обаче се увличаме в сладки приказки и разговори.


Къде работите по проектите си?
Основната работа вършим у дома, из цялата къща :) Не случайно наричаме нашата хартия "домашна". Накисването на хартията, смилането на пулпата, формирането на листите, изсушаването - тези части от процеса разпростираме навсякъде в нещо като творчески хаос. Следите остават - когато работим по някой проект навсякъде се намират хербаризирани цветя, хартиени изрезки, мокри парчета плат... Някои от довършителните дейности по бижутата, лампите и картичките правим в офиса, тъй като там имаме подходящи инструменти.




Опишете своя стил.
С две думи - семпъл и наивен. Харесва ни нещата, които правим да изглеждат прости, логични и ненатрапчиви. Придържаме се към Естественото и Природното.

Разкажете накратко за развитието на вашата работа - от първите проекти до сега ?
Най-първите проби с ръчна хартия направихме в началото на 2008-а година - използвахме парче тензух и домакинско сито. От там нещата бавно се задвижиха към купуване на литература по темата, гледане на много видеа, четене, експерименти и пак експерименти. Най-добре сме се усещали винаги, когато сме имали свободата да изпробваме всякакви щури идеи. Като "хартията" от изцедени морков и ябълка, хартията от лапад и от царевични листа. В началото ръчната хартия превръщахме в картички за радостни поводи на приятели и точно тяхното одобрение ни окуражи да се развиваме в тази посока. Тутакси минаха 3 години, през които участвахме на различни арт базари, правихме демонстрации за рециклиране на хартия пред много хора, работихме с деца, работихме с клиенти, правихме осветителни тела с бамбук, направихме собствена изложба и хартия, от която покълват растения, когато я посадиш...


Има ли някой твой колега, работата на когото наистина харесвате ?
Много харесваме осветителните тела на Николай Табаков, фенове сме на уникалния стил на Кривондела, а Plad прави невероятни тефтерчета с ръчна хартия. Възхищаваме се много на Светла от Freen заради нейната отдаденост и сърцатост.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

---------- ----------