имам план

Творческите , артистични личности обикновено не се отличават със стриктен, подреден начин на действие или способност за планово разпределение на ресурси и време. Имам новина за вас : ако желате да изведете работата си на по-високо ниво се нуждаете от план.

Планирането на краткосрочни и дългосрочни цели ще канализира енергията ви, а постигането на реални резултати ще ви мотивира. Не е нужно да имате перспектива за цялата година напред, започнете със седмица или две, и ако виждате полза опитайте да разширите плана си за месец.

В краткосрочния ви план могат да влязат цели като : публикации в социалните мрежи, работа по продуктите ви, комуникация с клиенти и търговци, четене на ресурси в интернет и др. Колко често и по колко време ще отделяте на тези дейности зависи от вашите потребности и желание за развитие.
Дългосрочни цели могат да бъдат участие в изложба или фестивал, нов дизайн на страницата или визитките ви, публикация в издание, което харесвате. Бъдете по-смели в представите си, за това какво искате да имате в бъдеще и работете усърдно, за да го получите.
От собствен опит и от разговори с колеги мога да кажа, че съставянето на предварителен седмичен или месечен план спестява време, помага да не пропуснем нещо важно в суматохата и реално да свършим повече дейности. Има много начини как да направите своя график. Дали ще използвате интернет календар, коркова дъска за бележки или просто лист хартия, изберете това, което ви е най-удобно. Аз използвам и трите начина, а за да ви развеселя, предлагам да си изтеглите един примерен план-календар, който направих за вас.



Няма коментари:

Публикуване на коментар

---------- ----------