Международен ден на жената



Осми март не е само “ден на майката” или “ден на колежката” , празнуваме го защото той отбелязва икономическите, политически, културни и обществени постижения на жените. Без да звуча прекалено феминистки и да навлизам в подробности от историята (можете да прочетете сами в wikipedia) ще ви предложа, дами, как да отбележите този ден подобаващо.

Празнуваме защото имаме правото и възможността да сме икономически независими личности, за това подарете си отдавна мечтаните бижу или аксесоар, няма нужда да чакаме някой да се сети да ни купи това, което харесваме. 

Празнуваме защото сме независими и имаме право да взимаме сами решенията си, за това съберете женската си компания и излезте да се забавлявате както само вие можете.

Празнуваме защото сме разбрали, че солидарността ни прави по-силни и няколко жени събрани заедно могат да променят света, за това проявете своята силна женска емпатия и помогнете на своите приятелки или познати да осъществят мечтите си. Започнете нов съвместен проект, поканете някоя от тях да гостува във вашия блог, споделете ценния си опит, дарете на някого в нужда, помогнете на някой подтиснат или унижен. 

Ние сме жени и постигаме всичко, което искаме.

1 коментар:

---------- ----------