Интервю с Angel_Nel

С Нели се запознахме по време на десетото издание на "В самолет без билет" където тя представи своите произведения по темата "различният празник".



Разкажи ни за себе си и за нещата, които правиш.
Здравейте! Казвам се Нели, но в интернет се подвизавам като angel_nel. Обичам да творя. До момента вниманието ми най-дълго се задържа върху правенето на картички, но определно това не е единственето, което съм опитвала.  Плетене, шиене, малко рисуване... изобщо  всичко, което мога да измайсторя сама с двете си ръце е в състояние да прикове доста сериозно вниманието ми ( особено, когато трябва да се учи ).




С какво друго се занимаваш ?
В момента уча магистратура „Топлотехника” в Технически Университет – София.
Доста е далеч от изкуството, но и там се намира къде да вложиш по нещо от себе си.


Какво те вдъхновява?
Вдъхновението при мен е въпрос на настроение. Често се появява, когато съм щастлива. Тогава съм най-продуктивна. Случва се и обратно, ако съм тъжна и искам да избягам от проблемите, просто сядам и изваждам любимите ми хартии, панделки и копченца. Определно действа!




Каква музика обичаш да слушаш и коя книга е в момента на нощното ти шкафче?
И музиката е според настроението. Нямам любим стил, но ще споделя някои от най-често слушаните от мен изпълнители – Enya, Sara Brightman, Lily Allen.
По отношение на книгите, към тях не съм претенциозна. Чета всичко, но избягвам сладникавите любовни романи. Сега на дневен ред е  Игра на тронове от Джордж Мартин.


Къде работиш по проектите си ?
По проектите си работя в общежитието ми (за сега), където е доста тесничко и неудобно. Интересно е когато ми се налага да пътувам – тогава половината от багажа ми са неща за майсторене.

Опиши своя стил
Аз бих казала доста момичешки. Чувала съм и определения от сорта на детински, но какво пък въпрос на вкус и разбиране!



Разкажи накратко за развитието на твоята работа - от първите ти проекти до сега ?
Още от малка за всеки празник правех картички на мама, след пова минах през нейната школа за ръкоделие, продължих с уроци по рисуване. Последва период на затишие и отново започнах да творя през лятото на 2008 година. Тогава вдъхновението се появи под формата на scrapbooking. И така от тогава до сега хартиите са моята любов.


Има ли някой твой колега,  работата на когото  наистина харесваш ?
Както във всеки човек, така и във всяка творба има по нещо специфично, което е в състояние да те заинтригува и да привлече вниманието ти. Затова няма да споменавам имена.

2 коментара:

  1. Браво страхотна си. Правиш уникални нещица :) Има й един човек, който наистина го вдъхновяваш както чрез твоите прозиведения така и със саматa себе си за нови приключения и сремежи в живота. Желая ти много успехи и покоряване на нови върхове(sun) !!!

    ОтговорИзтриване
  2. Знам я аз Нели - със златните ръце (:

    ОтговорИзтриване

---------- ----------