handmade vs. mall

Потреблението на ръчно изработени продукти може да стане общ избор на начин на живот и устойчива икономика. Изборът да се купи ръчна изработка е просто като избора да се купуват продукти местно производство. Продуктите масово производство не могат да се сравнят с тези, създадени ръчно, по отношение на вдъхновение, качество и внимание към детайла, но все пак ще направим едно забавна съпоставка.  

HANDMADE  vs.  MALL

MALL: Стоките предлагани в търговските центрове са конфекция, предназначена за масови пазари в целия свят. Избирайки такъв продукт, рискувате да се окажете, за голям ваш ужас, в празничната нощ или на специалното за вас събитие със същите дрехи, аксесоари или подарък като поне 3-ма от присъстващите.
HANDMADE: Всеки ръчно изработен продукт е уникален и единствен по рода си. Дори да са част от серия, самият процес на работа прави всеки елемент различен. Това е сигурен начин да подчертаете своя стил и индивидуалност. Купуването на ръчна изработка показва на нашите деца, че не всичко в този свят трябва да бъде в масово производство. Тя ги учи да обичат и ценят уникалното и несъвършеното. Вдъхновява и тях самите да създават и творят.
 MALL: Големите търговски марки често правят компромис с качеството за сметка на ниската себестойност и евтиното производство, което да позволи голяма печалба от крайния потребител. Неясният произход и технологии магат да се окажат застрашаващи здравето.
HANDMADE:Материалите, използвани при изработката, са специално подбрани. Авторът може да ви разкаже подробно за техния произход и качества, а сръчните му ръце са във всяка част от производството – от скиците до опаковането. Това гарантира постоянен контрол на качеството и отношение към целия процес.

 MALL: Понякога е забавно да разговаряте с продавачката, която знае само наличностите и чака да свърши работното време, но рядко ще получите повече информация, от тази на етикета, а желанието за продажби е единствената им мотивация.
 HANDMADE: Личният контакт с автора и личното отношение, което има той към всяко негово произведение и всеки нов почитател, ще ви накарат да се чувствате специални и обгрижвани. Ще се спасите от анонимността на безличните стоки и ще се запознаете с творчески личности. Директната комуникация с артиста позволява персонализиране на продукта по ваше желание, възможността за изработка по поръчка добавя още оригиналност.

 MALL: Свидетели сме как много от артикулите са просто резултат от работата на маркетинговия и рекламния отдел. За да се различат в морето от едни и същи стоки, често изтъкват като предимство несъществуващи качества.
 HANDMADE:Авторите на хендмейд не създават продукт, само за да спечелят пари. Техните произведения са резултат на години придобити умения, страст, ентусиазъм, отдаденост и искренност. Те имат мечта и кауза.

 MALL: Редите се на опашки, блъскате се в тълпите и висите в трафика, а единственият резултат е, че средствата, които сте похарчили, изтичат в джоба на някоя международна корпорация, която експлоатира труда на хора в Китай или неизвестно къде.
HANDMADE: Купувайки хендмейд, вие стимулирате местната икономика и средствата остават, за да развиват вашата общност и заетостта. Така вие участвате в процеса на преразглеждане на нашия икономически модел, който трябва да възнаграждава упорития труд, таланта, творчеството, инициативата и личната отговорност. И не на последно място, ръчно изработените продукти са с нисък отпечатък върху околната среда и на практика са максимално екологични.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

---------- ----------