онлайн магазин

В това изследване са разгледани 10 от най-популярните места, основно оценени по възможности за продажба и покупка, опции за търсене и качество на поддръжка (така нареченият `help center`). Като продавачи ние се интересуваме главно от таксите: колко ще ни струва и какъв процент ще ни удържат при продажба.  Важно е да имате предвид, обаче и до колко видът на магазина може да се персонализира, ще имате ли включени инструменти за статистика и маркетинг :проследяване на вашите клиенти, бутони за социални мрежи, купони за отстъпки и промоции
източник TopTenReviews

Моето мнение е, че за да прецените кое място е най-подходящо за вас, трябва да изпробвате поне няколко. Според статистиката, която предлагам на вниманието ви, абсолютен лидер по предлагане на услуги и посещаемост е Etsy. Екипът им от над 500 човека работи здраво от 2006 и тези резултати може би са заслужени. След срещата с един от техните преставители за Европа, обаче за мен като изводи останаха три неща, които могат да бъдат приложени не само там.

Не продавайте агресивно. Клиентите на ръчна изработка търсят уникални продукти с човешко лице. Разкажете своята история, как ви е дошла идеята, споделете повече за процеса на  изработка. Покажете, че сте приятна личност, която върши всичко с желание и отдаденост. Опитайте да избегнете клишета като `от сърце` и `с много любов` и покажете лично отношение към работата си.
 
Разберете кои са вашите потенциални клиенти и помислете къде може да ги откриете. Факт е, че голяма част от клиентите на хендмейд са именно други хендмейд творци. Все пак, за да разширите аудиторията си се опитайте да излезете от интернет магазините и да контактувате на друго ниво с бъдещите си купувачи. Участвайте във форуми, специализирани сайтове, включете се в групи в социалните мрежи. Споделяйте опита си и направете впечатление на специалисти в областта.

Международните интернет магазини предлагат достъп до голяма публика и много възможности, но за да се научите как да ги изполвате пълноценно и да `проходите` в малкия си бизнес, от ключово значение е изграждането на местна общност от други подобни на вас хора, която да ви подкрепи и помогне със съвети. Това беше и един от въпросите на вчерашната среща, който лекторката се опита не веднъж да повдигне, но не успя да предизвика интерес :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар

---------- ----------