полезно: как светът да научи за вас

Имате интересно хоби, създали сте впечатляващ и оригинален продукт, вашите приятели са във възторг, но как да разширите кръгът си от фенове или как да научат повече хора за вас и това, което правите?



социалните мрежи
Eстествено, най-популярният и лесен начин да достигнете до широка публика е да използвате платформи като facebook и tweeter. Създайте свой профил и започнете да публикувате съдържание. Тези две мрежи действат на следния принцип – приятелите на хората, които са ви приятели или последователи могат да станат и ваши.

аз те харесвам и ти ме харесваш
Това е един неписан принцип на солидарност, който работи много добре за развиване на популярността. Колкото по-социални сте, колкото повече страници и блогове харесвате, отлкова повече харесват и вас в замяна. Когато ставате последователи на блог, неговият собственик със сигурност ви забелязва и на свой ред може да хареса работата ви, да ви включи в blog-roll на своята страница или да ви препоръча на приятели. Отговаряйте на харесванията с харесване, за да поддържате общността и да помагате на останалите.

в групата
Присъединяването към групи и организации е много полезно. По този начин имате достъп до ресурсите на всички членове – повече информация, добър съвет от опитен колега, лесна и бърза комуникация. Запознавате се със съмишленици и можете да се включите лесно в общи проекти и събития.

на гости
Чудесен и много интересен начин е размяната на гостуване в приятелски блог или сайт. Поканете автор, чиято работа ви харесва да гостува във вашия блог с ревю или коментар. Ще помогнете на друг, но ще помогнете и на себе си, защото хората, които знаят за него ще научат и за вас. Разменете визитите и продължете да се забавлявате.

работилница
Организирането на работилници е най-сигурният начин хората да разберат повече за вас самите. Когато ви виждат как работите на живо, споделяте с тях своя опит и отношение към нещата ще изградите доверие към себе си и непременно ще ги впечатлите. Споделяйте и ще бъдете възнаградени за това с любовта на вашите фенове и тяхната лоялност.

изложба и арт-маркет
За да получите желаната обратна връзка с вашите почитатели събрани във facebook и tweeter ги поканете на среща. Включете се в някои от многото изложби и базари. Там можете да добиете реална представа какво мислят за вас и работата ви. Говорете с хората, научете от какво се нуждаят, какво не им допада във вашия продукт, какво биха искали. Подгответе много визитки и дребни подаръци. Може би никой няма да си купи нещо в момента, но ще ви запомнят и ще споделят и с други хора. Поканете всичките си приятели и познати, така ще сте сигурни, че сте разпространили новината за вашето участие максимално и можете да очаквате посещаемост.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

---------- ----------